Onze niveaus

We delen leerlingen in op basis van het advies van de basisschool. Leerlingen beginnen bij in een bb/kb-, kb/tl- of tl/havo-klas. De eerste twee jaar ontdekken ze welk niveau het beste bij ze past. Wisselen van niveau is tussentijds ook mogelijk.

We bieden de volgende niveaus aan:

Theoretische Leerweg (tl)

Leerlingen in tl volgen theoretische vakken en kunnen na hun diploma doorstromen naar havo of mbo, niveau 4.

Leerlingen kunnen na twee jaar ook opstromen naar de havo op het Montessori Lyceum Groningen.

Route 83

Creatieve leerlingen met een tl- of tl/havo-advies kunnen kiezen voor Route 83: een speciale leerroute gericht op media, vormgeving en ICT. Na deze creatieve leerroute kunnen ze doorstromen naar een creatieve mbo-opleiding

Basisberoeps en Kaderberoeps vmbo (bb en kb)

Dit zijn de niveaus voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn en een beroep willen leren. Hierop sluiten we aan met ons onderwijs. Ook theoretische vakken, maar dan vooral met een praktische benadering. De leerlingen leren praktisch, binnen en buiten de school. De groepen zijn relatief klein, vaak niet groter dan 24 leerlingen per klas. Zo kunnen we leerlingen de kans geven zich te ontwikkelen op hun eigen tempo.

Stages

Al onze leerlingen gaan in hun derde en vierde jaar op stage. Zo bereiden ze zich voor op de toekomst.