Route 83

Route 83 is de meest creatieve leerroute voor tl en tl/havo in Groningen. Leerlingen worden opgeleid voor een toekomst in de media, vormgeving en ICT. Wij zijn de enige school in Groningen die dit profiel aanbiedt.

Volop aandacht voor media, vormgeving en ICT

Leerlingen met een tl- of tl/havo-advies kunnen bij ons terecht voor Route 83: een leerroute met vanaf de eerste klas aandacht voor media, vormgeving en ICT. Tijdens deze leerroute volgen leerlingen de eerste twee jaar het gebruikelijke tl-/havo-programma aangevuld met lessen in animeren, ontwerpen, filmen, fotograferen, presenteren, programmeren, websites bouwen en gamedesign.

Omdat ze veel digitaal werken krijgen leerlingen een laptop of tablet in bruikleen. Ze bouwen een digitaal portfolio op en gaan aan de slag in het media-lab.

Leerlingen die examen doen in dit profiel kunnen daarna doorstromen naar een creatieve mbo-opleiding. Na twee jaar kunnen ze ook opstromen naar de havo op het Montessori Lyceum Groningen. Leerlingen die daarvoor kiezen kunnen daarna nog steeds gebruik maken van het media-lab.