Grensverleggend

Op het Montessori Vaklyceum vinden we het belangrijk dat leerlingen over grenzen leren kijken. Bijvoorbeeld door excursies naar het buitenland.

Grenzen verleggen doen onze leerlingen samen. Wij vinden het van groot belang dat leerlingen een goede band opbouwen met elkaar en de docenten. Daarom organiseren we in verschillende jaren excursies in binnen- en buitenland. Teambuilding speelt steeds een grote rol.

Excursies

De klassen veranderen door de jaren heen van samenstelling. Daardoor vormen de leerlingen steeds nieuwe groepen. Om de onderlinge band te bevorderen organiseren we geregeld activiteiten en excursies. Vaak staan deze activiteiten in het teken van sport en cultuur. Zo beginnen we het schooljaar in de eerste klas met een introductieweek. We gaan dan ook op kamp naar Appelscha. Later in dat jaar naar de dierentuin in Emmen. Tijdens hun schooltijd gaan leerlingen op excursies in binnen- en buitenland. Welke dat zijn hangt af van de richting die de leerlingen kiezen. In de vierde klas gaan alle leerlingen op werkweek.

Kunst en cultuur

Grensverleggend onderwijs houdt in dat we veel aandacht besteden aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Daarom kunnen leerlingen bij ons ook creatieve vakken volgen. Kunst & cultuur horen bij ons onderwijsaanbod. Onze leerlingen krijgen in de onderbouw vakken als muziek, drama en tekenen. Ook kunnen ze kiezen voor vakken waarbij creativiteit en techniek centraal staan. We organiseren ook culturele excursies, zoals een bezoek aan het Kröller Müller Museum.