Een dag op school

Na de introductieweek begint het gewone leven op school. Hoe ziet een normale schooldag eruit?

Een schooldag op het voortgezet onderwijs is totaal anders dan op de basisschool. Je hebt geen eigen lokaal en leerkracht meer. Elke dag een ander rooster, elk uur een ander vak. Hoe is dat?

Lestijden

De lessen op het Montessori Vaklyceum beginnen om 8.30 uur en duren 50 minuten. Het laatste uur is afgelopen om 16.15 uur.

Voor je naar school gaat kijk je natuurlijke even op Magister of de bijbehorende app. Daar vind je alle belangrijke dagelijkse mededelingen.

Gaat je les niet door omdat een docent ziek is? Dan passen we je rooster aan. Of je krijgt dan les van een andere docent.

Je mentor

Tijdens de kennismaking heb je de mentor van je klas al ontmoet. Je mentor is het hele jaar degene bij wie je altijd terecht komt. Als je vragen hebt, als je ergens mee zit of als je iets leuks te vertellen hebt. Je mentor let erop hoe het in de klas gaat. Ook houdt hij bij hoe jij het doet op school Daarover praat hij met andere docenten. En natuurlijk met je ouders.

Je vakken

Het grootste verschil met de basisschool is dat je nu veel meer vakken hebt. Nieuwe vakken ook, zoals Frans, wiskunde en drama. Je moet opeens in de gaten houden waar je elk uur naartoe moet. En maar slepen met een zware boekentas. Tip: doe zoveel mogelijk boeken in je kluisje als je op school komt. Dat scheelt een stuk.

Je huiswerk

Huiswerk is ook zoiets. Je had vast wel huiswerk op de basisschool, maar veel minder dan hier. Schrijf elke les duidelijk in je agenda wat je huiswerk is. En doe dat huiswerk zo snel mogelijk. Dan blijf je goed bij. Vaak kun je ook op magister of de bijbehorende app zien wat je huiswerk is. Of je docent heeft extra stof online gezet.

Kantine

Overblijven of tussen de middag naar huis is er niet meer bij. Je kunt je brood opeten in onze kantine. Daar verkopen we ook snacks, soep en broodjes.

Sport

Je gaat gymmen in het sportlokaal bij school. Tot de herfstvakantie en na de meivakantie sporten we buiten op het sportterrein in Corpus den Hoorn.

Meer weten?

Op deze site kun je lezen hoe het leven van een brugklasser eruit ziet: http://www.hoeoverleefikdebrugklas.nl/