Voor het eerst naar school

Dan is de zomervakantie voorbij en breekt de eerste schooldag aan. Een nieuwe klas, nieuwe klasgenoten en een ander leven.

Brugklassers maken voor de zomervakantie al kennis met hun nieuwe klas en mentor. Ze weten dus al met wie ze in de klas komen. In de eerste schoolweek doen we er alles aan om ze te laten wennen. Zo voelen ze zich snel thuis.

Introductiekamp

Wij beginnen het schooljaar met introductieweek op school. We doen samen leuke dingen en leren elkaar goed kennen.Zo onstaat er vanaf het begin een goede sfeer in de klas en een band met de mentor.

Schoolboeken

Nieuw voor brugklassers zijn de schoolboeken die ze elke dag meezeulen. Die boeken lenen ze gratis van school. We vragen van leerlingen om netjes met de boeken om te gaan. Zodat we ze langer kunnen gebruiken dan een schooljaar. Daarom is het verplicht om boeken te kaften. Na de zomervakantie krijgen de leerlingen hun boeken mee. Hoe moet je kaften? Op Youtube zijn handige filmpjes te vinden, zoals hier: https://www.youtube.com/watch?v=tzZHj8QV6AU.

Aan het einde van het schooljaar leveren de leerlingen hun boeken weer in. We controleren de boeken op mogelijke schade. Leerlingen moeten deze schade betalen.